Moderni robotiikka perustuu Airo -teknologioihin. Airo muodostuu sanoista Artificial Intelligence & Robotics, keinoäly ja robotiikka. Keinoälyn lisäksi modernissa robotissa on sensoreita ja internet protokolla.

Suomessa on paljon Airo -teknologioiden osaamista. Haasteena on saada Airo -osaajat ja toimijat yhteen luomaan uusia hämmästyttäviä tuotteita ja konsepteja, joiden avulla Suomi nousee jälleen kerran maailman huippumaiden joukkoon niin digitaalisuuden hyödyntäjänä ja kehittäjänä kuin uuden robotisoitujen Made in Finland palvelutuotteiden innovoijana.

airosky

Airo Island on Helsingissä toimiva innovaatioiden, busineksen ja oppimisen markkina- ja asiakaskeskeinen keskus. Airo Islandin vahvuuksia ovat vahva verkosto niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, edelläkävijyys modernin robotiikan viestin välittäjänä sekä innostavat tilaisuudet, joissa tuhannet ovat päässeet mukaan tunnustelemaan uusien teknologioiden aiheuttamaan muutosta.

Erityinen vahvuus on tarina Airo Islandin sijainnin taustalla. Airo Island sijaitsee Kuninkaankartanonsaarella, Helsingin vanhassa kaupungissa, Vantaanjoen suulla. Helsingin ja koko Suomen uusi kasvu nousee paikalta, jonne kuningas Kustaa Vaasa 465 vuotta sitten perusti Helsingin. Helsingin tarkoitus oli tehdä vallankumous – muuttaa talouden ja markkinoiden rakennetta ja käynnistää uusi aika.

Kehitykset eivät aina mene niin nopeasti kuin toivotaan. Kesti aikansa, ennen kuin Helsinki pääsi siihen asemaan, jota siltä jo aikoinaan toivottiin. Myös Airo Island on pidemmän ajan kehityksen tulos. Hyvää kannattaa kehittää ja odottaa!

Tervetuloa mukaan oppimaan ja rakentamaan uutta kanssamme! Tämän sivuston tarkoitus on julkaista yhteistyökumppaneiden ja muiden asiantuntijoiden blogikirjoituksia. Tulemme tutustumaan jännittäviin asioihin. Pääsemme muun muassa seuraamaan matkantekoa robottiautolla!

Share
error
Airo Island Blog, , ,