Kansallinen hyvinvoinnin AiRo ohjelma – tekoäly ja robotit hyvinvoinnin ja elinekeinoelämän vauhdittajina. Työpaja 31.1.2018

Tervetuloa  #hyteairo työpajaan rakentamaan Suomen hyvinvoinnin uusia menestystarinoita!

Tekoäly ja robotiikka, eli AiRo -teknologiat tulevat vauhdilla hyvinvoinnin ja terveydenhoidon pariin. Jo lähitulevaisuudessa AiRo koskettaa jokaista kansalaista luoden samalla valtavan uuden markkinan yrityksille. PWC:n tuore raportti toteaa:

”The emergence and increasing use of artificial intelligence (AI) and robotics will have a significant impact on healthcare systems around the world.” https://www.pwc.com/gx/en/industries/healthcare/publications/ai-robotics-new-health/ai-robotics-new-health.pdf

Muutos on valtava. Se asettaa kovia haasteita ja luo samalla suuria mahdollisuuksia niin hyvinvoinnin kehittämiselle kuin uudelle yritystoiminnallekin. Vastatakseen haasteeseen Sosiaali- ja terveysministeriö rakentaa kansallista hyvinvoinnin AiRo -ohjelmaa. Ohjelmaa laaditaan avoimesti ja joukkoistamalla työpajojen ja blogien avulla.

Yritysten tarpeet ovat tärkeä osa ohjelmaa. Tarkoitusta varten järjestetään yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa työpaja ”Kansallinen hyvinvoinnin AiRo -ohjelma ja elinkeinoelämän tarpeet ja mahdollisuudet” 31.1.2018 klo 13-16. Tilaisuus pidetään Airo Islandilla, Viikintie 1, Helsinki, Tekniikan museon vieressä. Ennen varsinaista työpajaosuutta kuulemme mielenkiintoisia puheenvuoroja tekoälyn ja robotiikan kehityksestä sekä yritysesimerkkejä.

 

OHJELMA:

Puheenvuorot 13-14.30

Tekoäly ja robotit hyvinvoinnin ja elinkeinoelämän vauhdittajina, Jaana Lappi, TEM ja Jukka Lähesmaa STM, Outi Keski-äijö, Business Finland.

Robotisaation vaikutukset yhteiskuntaan ja ROSE projekti, Marketta Niemelä, VTT

Tekoäly ja robotit sote sektorin toimijoina, Katrina Harjuhahto-Madetoja, Eteva Oy/HUS

Robotiikka yritystoiminnassa ja palveluissa: Leena Manner, Evondos Oy ja Minna Laine, Meditas Oy

Tekoälyä palveluun: Jouko Salonen, Migri

Matkalla keinoälyn ja robotiikan hyödyntämiseen ihmisten hoitamisessa: Anna-Liisa Lyytinen, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut, pohjoisen palvelualueen johtaja, Helsinkin Kaupunki

14.30 – 15.30 Työpajatyöskentely

15.30 – 16.00 Yhteenveto ja tilaisuuden päättäminen

Työpajaa osallistuvilla on mahdollisuus osallistua veloituksetta seminaariin ”AiRo teknologiat mielenterveystyön tukenasamana päivänä klo 8.30. Mielenkiintoisten puheenvuorojen pitäjinä mm. Marko Muukka, HUS ja Harri Ketamo, Head Ai Oy

Ensimmäinen työpaja toteutettiin 13.6.2017, sen tuloksista ja tunnelmista voit lukea http://airoisland.fi/happenings/hyvinvointityopajat/

Tervetuloa rakentamaan hyvinvoinnin tulevaisuutta – ihmisille ja yrityksille!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 29.1 mennessä cristina.andersson@develor.fi lisätiedot Cristinalta 0400-633190

Yhteistyökumppanit:

Share
error
Uncategorized