Robotit ja tekoäly hyvinvoinnin palveluksessa

#hyteairo ohjelmaa rakennetaan eri tilaisuuksien ja työpajojen avulla. Tilaisuuksissa avataan seminaarissa eri aihepiirejä sekä työstetään työpajoissa #hyteairo-ohjelman eri osa-alueita.

Tilaisuudet pidetään vaihtuvissa sijainneissa ja osa tilaisuuksista on suurempia tapahtumia joissa #hyteairo on mukana.

 

Tulevat tilaisuudet

19.3.2020 klo 14-16 Kansainvälinen hyteairo työpaja

Hyteairo keskeisiä tavoitteita on suomalaisten yritysten menestyminen ja vientimahdollisuuksien avaaminen. Tarkoitusta varten käynnistyy maaliskuun alusta kansainvälinen osio, jonka tarkoituksena on rakentaa verkosto, josta toisaalta voimme oppia miten muualla toimitaan ja toisaalta kertoa hyteairo -toiminnasta ja sen osaamisesta sekä verkostosta kansainvälisille kumppaneille.

Lisää tietoa tilaisuudesta

Aiemmat tilaisuudet

7. – 9.11.2019 Apuvälinemessut, Tampere

Apuvälinemessujen ammattilais- sekä yleisöpäivillä esitellään hyteairo toimintaa. Tervetuloa mukaan moikkaamaan verkostoa!

‘Apuvälinemessut tarjoaa tietoa ja ratkaisuja sekä ammattilaisten että kuluttajien näkökulmasta. Messuilla ovat esillä liikkumisen, kommunikoinnin, kodin ja hoitotyön apuvälineet. Kuntoutus, hyvinvointi, osallisuus ja esteettömyys ovat myös oleellisina mukana.’

Lisää tietoa tilaisuudesta

15.11.2019 Virtaa, voimaa, viihdettä ja vuorovaikutusta roboteista -näyttely, Joensuu

Mielenkiintoinen ja kattava näyttely Joensuussa, jossa on paljon erilaisia robotteja esillä.

‘Näyttelyssä pääset opastetusti kokeilemaan robotteja ja muita RoboApu-hankkeessa käytössä olleita laitteita. Miltä tuntuu silittää kissarobottia? Millaista on keskustella robotin tai älykaiuttimen kanssa? Tekeekö siivousrobotti siistiä jälkeä? Millaista on olla virtuaalitodellisuudessa? Tule tutustumaan ja kokemaan itse!’

Lisää tietoa tilaisuudesta

21.11.2019 Conference: Artificial intelligence, robotics and autonomous systems for the wellbeing of citizens

Hyteairo verkosto on tuomassa Euroopan Komission Suomeen. Tilaisuudessa keskustellaan robotisaation, digitalisaation ja tekoälyn uhkista, mahdollisuuksista sekä mahdollisuuksista tuoda nopeammin eri toimialoille käyttöön.

‘On 21 November 2019, the European Economic and Social Committee (EESC), in cooperation with the Finnish Presidency, the Finnish Ministry of Social Affairs and Health and the Ministry of Transport and Communication, are organising a conference on Artificial Intelligence (AI), robotics and digital services for the well-being of citizens, which will take place in Helsinki, Finland.’

Lisää tietoa tilaisuudesta

 

27.11.2019 Hyvinvointiteknologiamessut, Pori

28.11.2019 Hyvinvointiteknologiamessut, Rauma

Hyteairoverkosto on mukana hyvinvointiteknologiamessuilla.

‘Vuoden kiinnostavin hyvinvointiteknologian tapahtumakokonaisuus järjestetään Satakunnassa, Porissa ja Raumalla marraskuun lopussa! Tapahtumissa on laaja kattaus teknologia-alan näytteilleasettajia sekä mielenkiintoista ja yllätyksellistä nähtävää. Tapahtuman keynote-puhujana toimii biohakkeri ja yleislääkäri Olli Sovijärvi.’

Lisää tietoa tilaisuuksista,

24.10.2019 Aurora AI-verkon toimeenpanon kick off -tilaisuus

Hyteairo kokonaisuuteen liittyy vahvasti tekoälykehitys ja Hyteairon tekijöitä on mukana tilaisuudessa.

‘Hallitus on linjannut hallitusohjelmassaan jatkaa arjesta ja liiketoiminnasta sujuvampaa tekevän AuroraAI-verkon kehittämistä tietoturvallisesti ja eettisesti kestävällä tavalla. Valtiovarainministeriö järjestää 24. lokakuuta AuroraAI-verkon toimeenpanon kickoff-tilaisuuden. Tervetuloa tilaisuuteen työstämään ja ideoimaan AuroraAI:n toimeenpanoa yhdessä eteenpäin!’

Lisää tietoa tilaisuudesta

26.4.2019 klo 9-11 Standardointityöpaja

Standardointi on tärkeää kansainvälistä työtä. Suomi on jo mukana tekoälyn standardoinnissa, joka vaikuttaa mm. millä tavoin tekoälystä puhutaan, mikä on tekoälyä ja miten sitä pitää ottaa huomioon eri osa-alueissa. Työpajassa kuullaan standardoinnin nykytilanteesta, otetaan kantaa käynnissä olevaan standardointiin sekä pyritään tuomaan esille osa-alueita joita standardoinnissa pitäisi ottaa huomioon.

Lisää tietoa tilaisuudesta

23-24.5.2019 Terve SOS

Terve SOS on THL:n järjestämä terveysalan tapahtuma Oulussa, jossa #hyteairo on mukana. Tapahtuma kerää vuosittain toukokuussa yhteen noin 1 000 alan asiantuntijaa, kehittäjää ja päättäjää.  Ohjelmassa on 15 seminaaria, 60 alansa huippua ja jo perinteinen iltajuhla.

Lisää tietoa tilaisuudesta

29.5.2019 12-15:30 Analytiikkatyöpaja

Analytiikka mahdollistaa ennakoivat toimenpiteet, jotka hyödyntävät etenkin #hyteairo kenttää. Tekoäly on jo tukena analytiikan suorittamisessa, jonka myötä on mahdollista ennakoida epidemioita, tunnistaa harvinaisia sairauksia sekä kohdentaa resursseja entistä tehokkaammin. Työpajan alustuksissa kuulemme mitä nyt on käynnissä, sekä mitä tulevaisuudessa on mahdollista. Työpajaosuudessa kartoitamme tarkemmin tarvittavia toimenpiteitä analytiikkaan liittyen ja niiden haasteita.

Lisää tietoa tilaisuudesta

3.6.2019 HyteAiRo-tilaisuus Porissa: Tekoäly, terveysdata ja robotiikka SOTE-palveluissa

Tervetuloa Prizztechin ja STM:n järjestämään HyteAiRo-ohjelman seminaariin Poriin! Tilaisuudessa kuullaan mielenkiintoisia esimerkkejä tekoälyn, terveysdatan ja robotiikan hyödyntämisestä sote-palveluissa. Sote-asiantuntijoista ja asiakkaista koostuva paneeli pureutuu erityisesti käyttäjänäkökulmaan. Tilaisuuden päätteeksi pidettävässä työpajassa pohditaan, millaisia mahdollisuuksia uudet teknologiat tarjoavat sote-palveluiden kehittämiseen.

Lisää tietoa tilaisuudesta

5.6.2019 Senioritalouden mahdollisuudet

Senioritalous on kasvava talouden ala, jossa on paljon mahdollisuuksia olemassa oleville ja uusille yrityksille. Senioritalouden haasteita ovat mm. työvoiman puute, omaishoitajien ja muiden hoitajien jaksaminen, ennakoivan terveysteknologian vähäinen käyttäminen. Työpajan tavoitteena on löytää ratkaisuja senioritalouden kehittämiseksi ja edelläkävijämarkkinoiden luomiseksi. Tavoitteena on myös rakentaa arvokehikko, joka luo perustan kestävän ja eettisen markkinan kehittämiseksi.

Lisää tietoa tilaisuudesta

6.-7.6.2019 Kuntoutuspäivät 2019

Hyteairo on mukana Kuntoutussäätiön järjestämillä kuntoutuspäivillä.

Kuntoutuspäivät kokoavat yhteen valtakunnallisesti alan ammattilaisia kuulemaan ja keskustelemaan mitä kuntoutuksen kentällä parhaillaan tapahtuu.

Tänä vuonna päivillä pohditaan mm. kuinka robotit ja tekoäly täydentävät kuntoutusta nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi päivillä esitellään etäkuntoutuksen ratkaisuja ja tutkimustuloksia sekä mietitään kuntoutuksen vaikuttavuutta. Saamme kuulla puheenvuoroja kulttuuristen kuntoutusmenetelmien hyödyntämisestä sekä kuulemme uusimpien kaupunkikuntoutuksen ratkaisuista.

-Kuntoutussäätiön sivuilta lainattu kuvaus.

Lisää tietoa tapahtumasta Kuntoutussäätiön sivuilla

11.-13.6.2019 HIMMS

#hyteairo on mukana HIMMS-tapahtumassa

Lisää tietoa tapahtumasta HIMMS sivustolla

AI EventHUB for Health & Welfare 26.9.2019 klo 12 – 16, THL

Tervetuloa verkostoitumaan ja löytämään kumppanuuksia datan äärellä keinoälyn ja robotiikan parissa.

Mukaan on kutsuttu THL:n avoimen datan, FinDatan osaajat, innovaattoreita, teknologiayrityksiä, tutkimuslaitoksia sekä opiskelijoita ja opettajia.

Lisää tietoa tilaisuudesta

11.9.2019 ROSE seminaari

Robotit ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuus (ROSE) -hanke järjestää päättäjille ja hyvinvointialan vaikuttajille tarkoitetun seminaarin, jossa luodataan robotiikan mahdollisuuksia erityisesti ikäihmisten itsenäisen asumisen, terveys- ja hoivapalvelujen tukena.

Lisää tietoa tilaisuudesta