Tutkimusseminaari poliittisille päättäjille ja hyvinvointialan vaikuttajille.

Robotit ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuus (ROSE) -hanke järjestää päättäjille ja hyvinvointialan vaikuttajille tarkoitetun seminaarin, jossa luodataan robotiikan mahdollisuuksia erityisesti ikäihmisten itsenäisen asumisen, terveys- ja hoivapalvelujen tukena.

Seminaarin ulkomaiset puheenvuorot käsittelevät robotiikan käyttöä ja sen haasteita Japanissa ja Euroopassa. ROSE-hankkeen tutkijat esittelevät tutkimustuloksia Suomesta useista näkökulmista: mitä ajattelevat robotiikasta ikäihmiset ja hoitotyöntekijät, mikä on palvelurobotiikan innovaatioekosysteemien tilanne ja miten robotiikkaa sovelletaan eettisesti hyvinvointipalveluissa. Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun siitä, millaisia päätöksiä kaivataan koulutukseen, tutkimukseen ja kehittämiseen robotiikan vastuulliseksi hyödyntämiseksi hyvinvointipalveluissa.

Aika ja paikka:

11.9.2019 klo 9-16, pääkaupunkiseutu

Lisätietoja:

  • Ville Kyrki, ville.kyrki@aalto.fi (ROSE-hanke)
  • Sari Heikkinen, sari.heikkinen@laurea.fi (ROSE-seminaari)

Ilmoittautuminen avataan lähempänä tilaisuutta

ROSE (http://roseproject.aalto.fi/fi/) on Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama tutkimushanke (2015-2020; n:ot 292980 ja 314180). Seminaari järjestetään yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön Hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelman (https://stm.fi/hyteairo) kanssa.